Україна отримає від США грант у розмірі 1,25 млрд доларів, – Мінфін

У рамках проєкту Світового банку «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» (PEACE in Ukraine) державний бюджет отримає від США грант у розмірі 1,25 млрд доларів.

Про це повідомляє сайт Міністерства фінансів України.

«Кошти буде спрямовано на підтримку незахищених верств населення, а також тих, хто працює на забезпечення виконання функцій держави та надання освітніх і медичних послуг (державних службовців, освітян, медиків, працівників служб першого реагування)», – йдеться в повідомленні.

Протокол переговорів щодо залучення гранту на 1,25 млрд доларів від Сполучених Штатів у рамках проєкту PEACE in Ukraine підписала заступниця міністра фінансів України Ольга Зикова.

Завдяки проєкту Мінфін вже залучив грантів та позик на загальну суму 19,5 млрд доларів та 1,44 млрд євро. З них 17,97 млрд доларів – гранти.

Найближчим часом очікується підписання угоди про зазначений грант Цільового фонду багатьох донорів між Україною та Міжнародним банком реконструкції й розвитку (МБРР) і Міжнародною асоціацією розвитку (МАР) та спрямування коштів до державного бюджету України.

Підписуйтесь на наш Tелеграм канал
 

Нагадаємо, станом на початок вересня до загального фонду державного бюджету надійшло 29,7 млрд доларів або 1 086,5 млрд гривень від міжнародних партнерів.

Найбільшим донором українського бюджету залишається ЄС, який в 2023 році вже надав 13,06 млрд доларів пільгового кредиту в рамках механізму макрофінансової допомоги. Проте найбільшим донором безповоротної бюджетної допомоги були і залишаються США, які за 9 місяців 2023 року надали 8,5 млрд доларів грантових коштів.

По материалам: lb.ua