Чому улюблений десерт може нашкодити: лікарка дала несподівану відповідь

Морозиво
Морозиво

Морозиво — улюблений десерт багатьох, який дарує приємний смак та певну поживну цінністьповідомляє сайт jerelo.com.ua посилаючи на u-news.com.ua. Проте експерт із харчування та дієтології Еліф Акчекен (Elif Akçeken) попереджає: цей десерт слід споживати обережно, адже в ряді випадків він може негативно впливати на здоров’я.

Основна небезпека — склад морозива

За словами Акчекен, саме інгредієнти морозива можуть становити найбільшу загрозу для організму. До них належать:

  • кукурудзяний сироп та інші підсолоджувачі,
  • консерванти та емульгатори,
  • штучні барвники.

Ці компоненти можуть мати серйозні наслідки для організму, особливо при регулярному вживанні.

Ризики для мозку та когнітивних функцій

Деякі добавки здатні впливати на мозок, що може спричиняти порушення розвитку та розумові відставання.

Хвороби серця та діабет

Надмірне споживання морозива, багатого на цукор і шкідливі жири, підвищує ризик розвитку цукрового діабету та серцево-судинних захворювань.

Інфекційні загрози

Не всі виробники дотримуються гігієнічних норм, тому існує ризик зараження інфекційними бактеріями.Морозиво може бути безпечним і смачним частуванням, якщо його вживати помірно та обирати якісні продукти без шкідливих добавок. Дієтолог наголошує: уважно читайте склад і стежте за умовами виготовлення, аби зберегти здоров’я та насолоджуватися десертом без шкоди для організму.

Дізнайтеся, які 5 напоїв можна безпечно вживати під час схуднення, та ознайомтеся з усіма важливими деталями, щоб підтримати здоровий раціон.

Коментарі

Поки що немає коментарів. Чому б вам не розпочати обговорення?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *