Норвегія виділила Україні $92,5 млн

Прапор Норвегії

Норвегія виділила додатково 1 мільярд норвезьких крон (92,5 млн дол.) для забезпечення українців життєво важливою допомогою.

Про це повідомляє уряд Норвегії.

«Норвегія надає додатково 1 мільярд норвезьких крон, щоб забезпечити українцям доступ до захисту та життєво необхідної допомоги», — йдеться у повідомленні.

«Мирне населення України дуже постраждало унаслідок жорстокої війни Росії. Зусилля українського народу протистояти щоденним нападам на цивільну інфраструктуру героїчні. Їм потрібна наша допомога, щоб пережити ще одну зиму війни», — сказала міністр закордонних справ Норвегії Аннікен Гюітфельдт.

Гюітфельдт обговорила це питання на відкритті третьої наради старших посадових осіб з гуманітарних питань щодо України в Осло.

На зустрічі також обговорюватимуть, як реалізувати рішення для переходу від короткострокової гуманітарної допомоги до довготермінових зусиль з відновлення.

Підписуйтесь на наш Google News

Нагадаємо, що Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури підписало протокол із Міністерством транспорту Королівства Норвегії про «транспортний безвіз». Тепер двосторонні та транзитні вантажні перевезення будуть здійснюватися без дозволів.

По материалам: lb.ua