Україна заборонила ввезення деяких продуктів з Угорщини: названо причину
Зазначається, що заборона має превентивний характер.
Заборону на ввезення тварин і продукції тваринного походження з Угорщини ввела Україна. Причиною такого рішення стала загроза поширення ящуру.
У Держспоживслужбі України повідомили, що посилений контроль і превентивні заходи допоможуть захистити український тваринницький сектор від небезпечного вірусу. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин і Європейського Союзу, на території Угорщини вирує спалах ящура.
Україна вжила превентивних заходів, щоб запобігти поширенню захворювання.
Держпродспоживслужба заборонила ввезення в Україну:
- тварин, чутливих до вірусу ящуру;
- генетичного матеріалу;
- сировини та продуктів тваринного походження від сприйнятливих видів тварин
Варто зазначити, що влада Угорщини виявила хворобу на фермі, де утримувалося 1400 тварин, що стало першим випадком ящуру в країні за останні 50 років.
Довідка УНІАН. Ящур — це вірусне захворювання, що вражає велику рогату худобу, свиней, овець і кіз. Вірус може передаватися через прямий контакт із хворими тваринами, продукти тваринного походження (молоко, м’ясо, шкуру тощо), корми, предмети догляду і навіть повітрям.
Небезпечні продукти в Україні — останні новини
20 січня 2024 року з Німеччини завезли різноманітні чайні суміші, які містили жасмин китайського походження, в якому було виявлено залишки пестицидів, зокрема, хлорпірифос.
Пізніше партію небезпечних кабачків із Туреччини виявили в Київській області. В овочах перевищено допустимий рівень нітратів.
Отправить комментарий
Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.