Україна отримає від Італії 140 мільйонів євро на відновлення інфраструктури

Україна отримає від Італії 140 мільйонів євро на відновлення інфраструктури Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні (справа) прибуває на церемонію присяги нового італійського уряду в Квірінальськом

Уряд Італії готує пакет економічної допомоги Україні для відновлення інфраструктури на суму 140 мільйонів євро.

Про це заявив віцепрем’єр-міністр — міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні на Конференції з відновлення України в Берліні, пише «Укрінформ».

За словами Таяні, кошти спрямують на відновлення залізниці, сільського господарства, сфери охорони здоров’я, розмінування й інше.

Також на конференції в Берліні планується підписати меморандуми між українською та італійською сторонами стосовно згаданих сфер. Італійський міністр додав, що уряд його країни заохочує компанії долучатись до відбудови України, а ті, в свою чергу, готові інвестувати в Україну. 

«Ми готові бути рівноправним партнером України і прагнемо, щоб Україна стала рівноправним партнером Європейського Союзу й частиною внутрішнього ринку ЄС», – зазначив дипломат. 

Окремо Таяні відмітив участь Італії у відбудові культурних об’єктів в Україні. Зокрема, він згадав, що Італії дуже важливо відбудувати Спасо-Преображенський кафедральний  собор в Одесі, тому що він є спадщиною ЮНЕСКО. 

  • Крім Італії, фінансову допомогу Україн також виділить Банк розвитку Ради Європи. На полях Міжнародної конференції з питань відновлення України (URC2024) міністр фінансів України Сергій Марченко та керівник Банку розвитку Ради Європи Карло Монтічеллі підписали Угоду щодо надання Україні позики обсягом 100 млн євро в рамках проєкту «НОМЕ. Компенсація за знищене житло». 
  • Декілька днів перед цим Естонія виділила ще 400 тисяч євро у Фонд підтримки енергетики України.

По материалам: lb.ua