Умєров закликав українських виробників озброєння до посилення співпраці за чіткими правилами

Рустем Умєров

Міністр оборони України Рустем Умєров закликав українських виробників озброєння до посилення співпраці за чіткими правилами. 

Це він сказав під час наради з представниками 30 виробників зброї та військової техніки та очільником Мінстратегпрому Олександром Камишіним.

«Наш спільний пріоритет із міністром стратегічної промисловості Олександром Камишіним – забезпечення Збройних сил України озброєнням українського виробництва. Наша мета – локалізувати якомога більше виробництв в Україні. Це питання нашої національної безпеки», – заявив Умєров.

Камишін додав, що в Україні є «суттєве зростання спроможності вітчизняного ОПК». 

«Цього року — втричі проти минулого. Наступного року це буде зростання в шість разів до 2023-ого. Все, що можемо, ми виробляємо в середині країни», — сказав міністр.

Очільник Міноборони закликав до спільного вироблення спрощених процедур співпраці оборонних компаній із відомство. Він додав, що «схеми» і «договорняки» у минулому» і що «будуть зрозумілі контракти із надійними компаніями». 

Підписуйтесь на наш Tелеграм канал

Нагадаємо, відомство заявило, що нова зброя українського виробництва потраплятиме на фронт швидше. Із листопада, наприклад, скоротили виробничий цикл, а також спростили процес випробувань. 

Раніше Президент Зеленський повідомляв, що на Форумі оборонних індустрій українські виробники підписали на Форумі 20 документів із компаніями-партнерами.

По материалам: lb.ua